Managerul Spitalului Județean Giurgiu: ”Pacienții vin la spital cu afecțiuni pulmonare foarte grave”

Situția îngrijorătoare de la Spitalul Județean Giurgiu, cauzată de numărul mare de pacienți infectați cu virusul SARS COV-2 l-a determinat pe managerul spitalului, Dragoș Chivu să facă o declarație de presă.

Potrivit acestuia, situația este foarte gravă, toate paturile destinate pacienților cu COVID sunt ocupate, medicii fac față cu greu solicitărilor, iar numărul deceselor a devenit alarmant.

”Ne confruntăm cu cazuri foarte grave în momentul de față, adresabilitatea este foarte mare pe patologia de COVID și ne-am hotărât să mai suplimentăm numărul de paturi, astfel încât să putem acorda asistență medicală tuturor celor care se adresează spitalului nostru. 

Secția de Neurologie va fi mutată într-o altă locație pentru a putea avea încă 30 de paturi pentru cei infectați cu coronavirus. Deja, la Secția Boli Infecțioase toate cele 30 de locuri sunt ocupate, iar la Unitatea de Primiri Urgențe sunt 50 de persoane care au nevoie de oxigen, unele dintre ele în stare foarte gravă.

Avem medicamente, însă marea problemă o constituie resursa umană. Avem deficit de personal și încercăm cu cadrele medicale actuale să asigurăm asistență și îngrijire pacienților cu COVID.

Cea mai gravă situație cu care ne confruntăm este afectarea pulmonară cu care marea majoritate a pacienților se prezintă în UPU. Vin prea târziu, nu pot să înțeleg, dar li se administrează tratamentul necesar și se face tot ce este omenesc posibil.”

Managerul Dragoș Chivu a vorbit și despre investițiile care vizează Spitalul Județean Giurgiu:

În ultimele șapte luni s-au făsut demersuri în ceea ce privește reabilitarea anumitor secții, vrem să obținem autorizația ISU. S-a schimbat instalația electrică atât pe ATI, cât și pe Secția de Boli Infecțioase, au fost modificate căile de acces, așa cum ne-a impus ISU, am făcut tot ce este posibil pentru a putea funcționa la capacitate maximă, în condiții normale. De asemenea, vom avea și un proiect de reabilitare a spitalului, care este în faza de achiziție. Tot pavilionul spitalului nou va intra în reabilitare, urmând ca la finalizare să obținem și autorizația de funcționare ISU.”

Având în vedere aceste aspecte, la Spitalul Județean Giurgiu se vor efectua intervenții chirurgicale doar în cazul urgențelor, pentru a acorda prioritate cazurilor grave de infectări cu COVID-19.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *