Managerul Teatrului ”Tudor Vianu” și-a dat demisia

Teatrul ”Tudor Vianu” din Giurgiu a rămas fără manager. Anunțul a venit din partea președintelui Consiliului Județean, Dumitru Beianu, în ședința de azi.

Acesta a declarat că managerul teatrului, Oana Maria Dragne și-a depus demisia, motivele fiind, se pare, legate de cariera artistică a acesteia, cea legată de muzică, pasiune aproape abandonată după ce a preluat conducerea teatrului de la Giurgiu.

Deși a declarat în numeroase rânduri că este foarte atașată de echipa pe care a format-o la Teatrul ”Tudor Vianu” (n.r. „am actori cu care m-aș arunca din avion”), Oana Maria Dragne are alte planuri, după cum spunea în urmă cu un an:

În decembrie trebuia să scot primul meu EP (EP-ul e un album muzical dar mai scurt).Aveam piesele, numele, conceptul, pozele, ideea de marketing, totul!Îmi mai trebuia doar TIMP. Timp să le finalizez pe toate și să le dau drumul în lume. Eram pregătită pentru critici și prejudecăți. Am lăsat asta. Am lăsat asta ca să fiu managerul unui teatru, gândindu-mă că voi reuși să fac ceva pentru prietenii mei actori cu dreptatea în brațe și cu o forță de sacrificiu de care n-am fost conștientă până azi.” 

Dacă a reușit sau nu să facă ceva pentru teatrul de la Giurgiu pot judeca miile de spectatori care au venit la spectacole sau regizorii care au primit libertatea de a pune în scenă piese curajoase.

Cine va fi noul manager?

Tot președintele C.J. Giurgiu, Dumitru Beianu spunea, azi, că a primit o propunere, cu titlu de recomandare, pentru cel sau  cea care va ocupa funcția de manager al teatrului, fără a dezvălui însă un nume.

Noi am aflat pe surse, căci orașul e mic, că numele propus este cel al actriței giurgiuvene Ana Sivu-Daponte.

Dacă Ana Sivu-Daponte va fi noul manager, rămâne de văzut. Propunerea este în analiză la Consiliul Județean, decizia finală urmând a fi comunicată sperăm la fel de oficial ca și în cazul demisiei Oanei Maria Dragne.

Nicoleta Pană

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *