Marian Mina despre plafonarea tranzacțiilor cu cash: PNL va plăti scump în fața electoratului, pentru că românii înțeleg jocul lor dublu

Comisioanele bancare nu vor creşte în România, a anunţat premierul Marcel Ciolacu după întâlnirea de lucru pe care a avut-o aseară cu reprezentanţii sistemului bancar din ţara noastră. Vor fi afectați cei care făceau afaceri cu sacoșa de bani, pentru a nu plăti taxe la stat așa cum plătesc contribuabilii corecți.

Plafonarea tranzacțiilor cu cash este în vigoare de multă vreme în România. Ceea ce s-a modificat efectiv a fost nivelul plafoanelor.

Avem vem nevoie de combaterea evaziunii, reducerea cheltuielilor bugetare și creșterea performanței în administrația publică. Ne-am asumat cu fermitate aceste obiective și le vom atinge prin aplicarea pachetului de măsuri economice, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu la sfârșitul întâlnirii de lucru.

Restrângerea operațiunilor cu cash, pentru combaterea evaziunii fiscale, a fost o măsură strict profesională și nu politică, au venit de la ANAF și Ministerul Finanțelor.

Această măsură a fost prezentată în Coaliție de ministrul PNL al Finanțelor și a fost acceptată fără nicio obiecție de reprezentanții PNL. Apoi, parlamentarii PNL nu s-au opus acesteia în Parlament.

Este de-a dreptul jenant ca, după ce au acceptat măsura ministrului lor liberal și după ce au tăcut mâlc până la adoptarea ei, să susții cu atâta ipocrizie că nu ești de acord cu aceasta. Își imaginează probabil, că îi pot prosti pe români. Dar românii înțeleg foarte bine acest joc dublu al unor liberali, care critică deciziile guvernului din care fac și ei parte. Dacă așa înțeleg ei „distanțarea” de PSD, atunci vor plăti scump în fața electoratului”, a declarat pentru Giurgiu-Tribune deputatul PSD de Giurgiu, Marian Mina.

Așadar, plățile cash nu sunt desființate și nici nu ar putea fi desființate.

Se combate evaziunea. Oamenii cinstiți nu vor fi afectați și nu vor fi obligați să utilizeze cardul bancar pentru plățile curente, dacă nu doresc acest lucru. Libertatea de a alege cum se fac plățile curente nu va fi afectată.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *