Marian Mina: Populația vulnerabilă nu va fi nevoită să ramburseze banii de căldură necheltuiți

Banii de pe cardurile de energie vor putea fi folosiţi şi pentru plăţile ulterioare datei de 1 ianuarie 2024! Inițial, banii primiți pe cardul de energie – în cele două tranșe de câte 700 de lei, una în februarie, alta în septembrie – trebuiau consumați până la finalul anului 2023, iar fondurile necheltuite ar fi trebuit să fie returnate. Deputatul PSD de Giurgiu, Marian Mina, a adus azi o veste bună giurgiuvenilor pe pagina sa de socializare;

https://www.facebook.com/marian.mina.71

Pentru a evita ca, în mijlocul iernii, populația vulnerabilă să nu fie nevoită să ramburseze banii de căldură necheltuiți, guvernul a inițiat discuții și a obținut aprobarea Comisiei Europene pentru schimbarea criteriilor de eligibilitate.

Astfel, în loc de momentul plății facturii (energie, gaz, lemne, cărbuni etc.) să se ia în considerare momentul transferului banilor pe card.

Deci, cu banii intrați pe cardurile de energie , începând cu luna septembrie, va putea fi plătită o factură de energie în februarie sau martie.

În forma inițială a OUG, banii primiți pe cardul de energie – în cele două tranșe de câte 700 de lei, una în februarie, alta în septembrie – trebuiau consumați până la finalul anului 2023, iar fondurile necheltuite ar fi trebuit să fie returnate.

Guvernul Ciolacu a obținut acordul de principiu al Comisiei Europene, în acest sens, și lucrează la emiterea actului normativ necesar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *