Giurgiu-Tribune

Marian Mina se pregateste sa divorteze de Consiliul Judetean. Intre timp Badalau si-a tras “BELINA” lui la Gradinari

O “banala” lege ce-i intereseaza in mod special pe giurgiuveni, trece lacul Gradinari din administrarea Apelor Române în administrarea CJ Giurgiu, potrivit unui proiect de lege adoptat, luni, în Senat, cu 78 de voturi “pentru”, 18 “împotrivă” şi o abţinere.

Astfel, un lac din județul Giurgiu, acumularea Grădinari, va trece din proprietatea statului în cea a Consiliului Județean ca mai apoi sa fie cumparat, ori concesionat de Senatorul Niculae Badalau.

Proiectul de Lege, iniţiat de senatorul PSD Tit-Liviu Brăiloiu, este similar celui prin care insula Belina a fost scoasă din proprietatea statului şi transferată la Consiliul Judeţean Teleorman. În cazul Belina, insula a fost trecută, ulterior, de la Consiliul Judeţean Teleorman în administrarea societăţii Tel Drum.

In speta, este vorba despre o inginerie badalasciana, pentru ca inventatorul sau să nu poată fi cercetat penal . Astfel , printr-o formula, nu administrativă ci legislativă, a fost creat in laboratoarele de la Bolintin un Proiect de Act Normativ, care să fie supus aprobării Parlamentului.
Comisia pentru mediu a Senatului a dat aviz negativ, iar comisia pentru administrația publică locală a facut raport de RESPINGERE.

A fost nevoie totusi de aceasta inginerie badalalasciana pentru ca legea in vigoare nu permitea folosirea lacului de acumulare în scop turistic de către Administraţia Naţională „Apele Române”.
Astfel, activitatea de exploatare a lacului din punct de vedere turistic, precum şi modernizarea şi dezvoltarea zonei menţionate ar putea fi făcute de către Consiliul Judeţean Giurgiu prin atragerea de fonduri europene şi investiţii.

Cum? Tocmai acum cand presedintele C. J.Marian Mina se pregatese sa “divorteze “ de Consiliul Judetean ?
Umbla de mult vorba prin targ ca cei doi , nasu’ si finu’ nu se mai inteleg , si asta este o modalitate blanda de a descrie situatia incordata dintre cei doi .
Mai mult decat atat, Consiliul Județean nu formulase initial nici o cerere pentru a primi acest lac!
Adica… stiind ca trebuie sa ii dea lacul lui Badalau , finul sau, presedintele Consiliului Judetean Giurgiu , Marian Mina a zis  ca nu?
Cica da !!!!!!

In timp ce de la centru I s-a cerut presedintelui C.J. DEMISIA pana in iunie, Badalau il toaca la cap sa scoata din valvataia evenimentelor , cu mainile lui de “presedinte-fin” castana unui parc de agrement la Gradiari. Urgenta maxima pentru Giurgiuveni.

Gata cu aeroporturile, podurile peste Dunare, chinezii, japonezii, podul de la Gradistea, si sume colosale pentru primarii prin PNDL 2? Am ajuns la parc de agrement?
Interesanta , dar parca mai mult consternanta aceasta lege scoasa din incidenta administrativului, spoita ca Act Normativ , neavizata de Guvern, nedorita de Consiliul Judetean si pe care procurorii nu au dreptul să o cerceteze, ca deh, nu mai tine de administrativ ci de legislativ!!!

…si fireste ca este vorba de un pamflet inspirat din realitate. Tratati-l ca atare.
Camelia Sachetti

Visits115 Visits 3 Visits 789790

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *