Marian Mina: Social- Democratul austriac Harald Troch, susține aderarea României la Schenghen, spre deosebire  de Cancelarul Austriei, Karl Nehammer (PPE), care se opune vehement

Reprezentanții Camerei Deputaților au primit ieri,  vizita delegației Grupului de prietenie Austria – România și Bulgaria din Parlamentul austriac, condusă de deputatul Partidului Social Democrat din Austria, Harald Troch, președintele grupului.
Principalele subiecte ale întâlnirii desfășurată la Palatul Parlamentului  au fost Aderarea României la Spaţiul Schengen, dar şi oportunităţi de colaborare între România şi Austria .
Parlamentarii socialişti austrieci şi-au manifestat, o dată în plus, susţinerea pentru aderarea ţării noastre la #Schengen, reiterând faptul că ţara noastră întruneşte, de mulţi ani, toate condiţiile în acest sens.
De asemenea, discuțiile au vizat dialogul politic, cooperarea bilaterală economică şi sectorială, dar şi afacerile sociale, precum şi promovarea valorilor comune între România şi Austria. Pentru că o colaborare puternică înseamnă beneficii pentru ambele ţări.
Social Democratul Marian Mina, deputat de Giurgiu, care a participat la acest eveniment, a declarat pentru  www.giurgiu-tribune.ro ,
că  discuțiile pe această temă cu Social- Democratul austriac Harald Troch,  sunt de o importanță covârșitoare pentru țara noastră, deoarece acesta susține aderarea României la Schenghen, spre deosebire  de Cancelarul Austriei, Karl Nehammer care se opune vehement. Aderarea țării noastre la Schengen va crește siguranța noastră comună la nivelul Uniuni.
Trebuie să se înțeleagă foarte clar ; Harald Troch, alături de socialiștii săi austrieci,  este un susținator vocal al aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen, în linia tuturor socialiștilor europeni, care susțin si votează pentru aderarea României la Schengen, spre deosebire de Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, președintele Partidului Popular Austriac – OVP, membru al PPE, care se opune constant acestui pas la care România are dreptul de atâta timp. Aderarea țării noastre la Schengen va crește siguranța noastră comună la nivelul Uniuni. Să nu uităm că în  decembrie, anul  ăsta,  este,  ultima șansa a României și Bulgariei pentru aderarea la Spațiul Schengen și există posibilitatea foarte tristă si gravă, ca, în cazul neaderării, lucrurile sa ramâna multa vreme așa. 
Delegația austriacă a avut în componență reprezentați ai celor cinci partide care compun Parlamentul Austriac. Din partea Ambasadei Republicii Austria la București a fost prezentă E.S. Adelheid Folie, ambasador și Tobias Fuchs, practicant în cadrul Ambasadei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *