Marius Lulea-prim vicepreședinte AUR: ”Noua lege a pensiilor, o altă țeapă pentru români”

Mare tam-tam la această oră cu legea pensiilor. Cum vine an electoral, Guvernul Ciolacu promite pensii majorate, dar nu sunt bani.

Oricum, după părerea Alianței Pentru Unirea Românilor, noua lege în forma propusă, lasă multe probleme nerezolvate.

În opinia prim vicepreședintelui AUR, Marius Lulea, prezent azi la Giurgiu, legea pensiilor va fi o nouă țeapă pentru români, care nu îi va scoate din sărăcie.

” În forma în care există acum, în discuție, legea nu rezolvă practic niciuna din probleme, inechitățile sociale vor crește, pensiile celor care au lucrat 30-40 de ani vor rămâne în continuare mici, iar pensiile mari, nesimțite ale unor privilegiați. vor rămâne în continuare foarte mari. De asemenea, o altă prevedere pe care noi o considerăm nepotrivită o reprezintă creșterea vârstei de pensionare. Guvernul României și-a propus să crească vârsta de pensionare pentru femei, adică una spunem, alta facem. Vorbim despre protejarea familiei și a femeii, iar pe altă parte creștem vârsta de pensionare pentru această categorie socială. O altă problemă majoră o reprezintă faptul că se lasă la dispoziția guvernului momentul în care se indexează pensiile româniilor. Spre exemplu, în ultimii trei ani indexările au fost nesemnificative, iar înainte de alegeri aflăm că pensiile vor fi indexate cu 13%. Este foarte bine că pensiile cresc, însă AUR dorește să existe o prevedere prinvind indexarea automată, în strânsă legătură cu rata inflației.” – Marius Lulea – prim vicepreședinte AUR

Liderul AUR  a mai declarat că nu este normal ca timp de trei ani să ții românii în sărăcie, să dublezi prețurile și doar în anul electoral să vii și să-i minți pe români cu o creștere de 13% , care îi menține în continuare în sărăcie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *