Marți, 13 aprilie- Ziua Informării Preventive

Multe persoane sunt superstițioase și consideră ziua de “Marţi, 13” o zi cu ghinion, dar se întâmplă uneori să ne facem și singuri “ghinionul” prin faptul că nu suntem destul de bine informați. De aceea, la nivelul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, s-a stabilit ca, de fiecare dată când ziua de 13 pică marțea, aceasta să fie dedicată Informării Preventive.

Motto-ul zilei de astăzi este “Acasă în siguranță” și vizează:

  • verificarea și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului;

  • verificarea, de către personal specializat, a instalațiilor electrice și de gaze;

  • supravegherea și informarea copiilor, astfel încât aceștia să cunoască riscurile la care se expun dacă se joacă cu focul;

  • diseminarea mesajului preventiv principal orientat, cu precădere, pe măsurile stabilite pentru prevenirea răspândirii infecției cu SARS-CoV-2 și secundar pe tipurile de risc – incendii, cutremure etc.

De asemenea, prin intermediul spoturilor video din cadrul campaniilor ”RISC-Renunță! Improvizațiile sunt Catastrofale”, ”Siguranța NU e un joc de noroc!”, ”Nu tremur la cutremur!”, ”Scăpări de gaze” și „Nu încărca butelia la stația GPL!” pompierii readuc în atenția giurgiuvenilor regulile de prevenire și modalitățile de răspuns în cazul unor situații de urgență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *