web analytics
Giurgiu-Tribune

Masa Rotundă pentru optimizarea transportului de marfă și călători între România si Bulgaria

Asociația Municipiilor Dunărene ”Dunărea” în parteneriat cu Fundația ”Grupul de Inițiativă Ecologică și Dezvoltare Durabilă” – G.I.E.D. (România), a organizat miercuri 29 Noiembrie o masa rotundă pe tema unui proiect european care studiază rețelele de conectare din regiunea transfrontalieră.

La întâlnirea găzduită de Primaria Giurgiu, au participat primarul Nicolae Barbu, administratorul public al județului, Cristian Grătianu, precum și reprezentanți ai autorităților publice române și bulgare.

Cele două organizații implementează proiectul “Investigarea oportunităților pentru reducerea rețelei TEN-T în regiunea transfrontalieră Romania-Bulgaria prin optimizarea transportului de marfă și călători.

Proiectul mai are in vedere și dezvoltarea unui mecanism comun pentru susținerea conexiunii intermodale” pentru optimizarea transportului de mărfuri și pasageri precum si a unui mecanism comun care sa ușureze conectarea nodurilor secundare la infrastructura TEN-T în aria transfrontalieră România Bulgaria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *