Mască și distanțare fizică în campania electorală

Premierul Ludovic Orban a transmis președinților celor două camere ale Parlamentului un raport care cuprinde un plan de măsuri și reguli pentru organizarea campaniei electorale, în contextul pandemiei cu COVID-19. Potrivit documentului, purtarea măștilor de protecție va fi obligatorie, la fel și menținerea distanței fizice de minimum 1,5 m între oricare două persoane, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 4mp /persoană.  Se va asigura facilitarea la locul de desfășurare al evenimentului electoral pentru spălarea sau dezinfecția regulată a mâinilor, spălatul sau dezinfecția frecventă a mâinilor, însă de preferat este purtarea mănușilor.

În cazul în care participanții la activitățile electorale utilizează mănușile, acestea vor fi schimbate după fiecare contact și se va evita atingerea feței cu mănuși, asigurarea curățeniei și dezinfecția riguroasă a încăperilor, inclusiv a toaletelor, portul măștii pe toată perioada desfășurării evenimentului electoral și afișarea regulilor de acces și de protecție individuală în locuri vizibile.

Direcțiile de sănătate publică vor realiza evaluările de risc și vor aviza fiecare eveniment în parte, asigurând și consultanță pentru organizatorii evenimentelor.

În cadrul evenimentelr electorale nu vor putea participa mai mult de 50 de persoane în aer liber și 20 în cazul evenimentelor desfășurate în spațiu închis.

De asemenea, numărul maxim de agenți electorali care pot participa la acțiuni de tipul door-to-door este de doi, iar persoanele care distribuie pliante și broșuri vor trebui să poarte mănuși și să respecte distanțarea fizică.

Pentru prevenirea contagiunii cu noul coronavirus, se vor elabora acte normative și recomandări de protejare a sănătății publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *