Măsuri speciale pentru barjele care ard mocnit pe Dunăre, lângă Giurgiu

sursa foto: Realitatea de Giurgiu

Trei barje încărcate cu cărbune ard mocnit pe Dunăre, la kilometrul 496, în apropierea Portului Giurgiu. Acestea au plecat din Portul Constanţa spre Serbia, iar încărcătura a luat foc din cauza temperaturilor ridicate. 

Cum stingerea cărbunlor încinși nu se poate face prin scufundare, ISU Giurgiu vine cu precizări despre măsurile speciale întreprinse pentru eliminarea pericolului:

Având în vederea natura încărcăturii, pe fondul temperaturilor ridicate, cărbunele s-a autoaprins, arderea având loc în fază mocnită, fără flacără.

Reprezentanții institutiei noastre au purtat discuții cu reprezentantul firmei transportatoare în ceea ceprivește modalitatea de stingere a încărcăturii, respectiv prininundare, fapt ce ar duce atât la degradarea încărcăturii, cât și la posibilitatea scufundării barjelor ori apariției unei poluări masive pe Dunăre.

Posibilitatea soluționării problemei constă în descărcarea conținutului barjelor, stingerea încărcăturii și transportul celor 3600 de tone de cărbune (1200 tone înfiecare barjă) cu ajutorul a 4 astfel de ambarcațiuni, pentru ușurarea încărcăturii pentru fiecare barjă.

Pentru efectuarea acestei manevre este necesară utilizarea unei macarale plutitoare, iar la acest moment sunt inițiate discuții cu omologii bulgari pentru rezolvarea situației în cel mai scurt timp.

Menționăm faptul că această situație nu pune în pericol membrii echipajului.

În ontinuare, echipajele noastre derulează misiuni de monitorizare și sunt pregătite să acorde sprijin în orice moment, dacă situația o va impune”. – ISU Giurgiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *