Medic de profesie, Elena Dinu s-a încurcat în ițele vaccinului

Deputatul PSD, Elena Dinu, medic de profesie, a vorbit în coferința de presă a partidului despre vaccinare și vaccinuri. Ca asistent de pe margine al campaniei de vaccinare, atât ca deputat, cât și ca medic, deci, fără nicio implicare directă, Elena Dinu s-a cam încurcat în explicații, presărate cu foarte mulți ”nu știu”, dar multe critici la adresa procesului de vaccinare și a celor implicați în organizarea acestuia.

La capitolul vaccin a venit eroarea, Elena Dinu afirmând că, vaccinurile, odată decongelate de la -80,-90 de grade Celsius sunt păstrate în frigiderele din centrele de vaccinare la -2 grade Celsius.

Replica, pentru o informare corectă a giurgiuvenilor, a venit din partea prefectului județului Giurgiu, Aneta Matei, care a afirmat că ar fi interesant ca medicul Elena Dinu să ne spună și cum se administrează vaccinul anticovid la -2 grade.

Tot prefectul Aneta Matei a menționat că vaccinul fabricat de Pfizer, imediat ce ajunge în centrele de vaccinare județene, se păstrează timp de 5 zile în frigidere obișnuite la temperaturi de 2-8 grade Celsius, în timp ce vaccinul Moderna se păstrează la aceleași temperaturi, dar are o valabilitate de 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *