web analytics
Giurgiu-Tribune

Medic giurgiuvean trimis în judecată pentru luare de mită

Ca urmare a activităților de urmărire penală efectuate de polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu, procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu a dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a unui medic primar în specialitatea obstetrică – ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, inculpat pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Dosarul penal a fost inițiat ca urmare a unui apel telefonic la linia anticorupție gratuită Call Center a Direcției Generale Anticorupție 0800.806.806.

Din cercetările efectuate a rezultat că medicul a primit suma de 1.500 de lei de la o pacientă şi un aparţinător al acesteia, în mai multe tranşe, pentru exercitarea unor acte medicale, precum şi în legătură cu efectuarea unei intervenţii chirurgicale de cezariană.

La data de 26 octombrie 2020, polițiștii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, cu sprijinul Serviciului Operații și Serviciului Tehnic din cadrul D.G.A. – structura centrală, l-au surprins pe medic în flagrant, după ce a primit suma de 500 de lei, cu titlu de mită, de la un martor denunțător, aparținător al pacientei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *