Medicii sunt azi în grevă japoneză. Cer stimulente și sporuri de risc.

Azi, cadrele medicale din toată țara au declanșat o formă de protest, fără întreruperea activității. Este vorba despre grevă japoneză, acțiune declanșată de SANITAS care numără peste 100.000 de membri din unități medicale.

Sindicaliștii cer stimulent de risc pentru personalul medical, serviciile de ambulanță, DSP-uri, medicina școlară, unitățile de asistență medico-socială care, în perioada stării de urgență au intrat în contact cu pacienți infectați cu SARS-COV-2.  Mai cer sporturi de pînă la 30% pentru personalul din sistemul sanitar și cel din unitățile medico-sociale.

Alte revendicări vizează deblocarea posturilor , asigurarea echipamentelor de protecție, dar și acordarea, începând cu 1 ianuarie 2020, a salariilor prevăzute de Legea nr. 153/2017 pentru anul 2022, pentru tot personalul din sistemul sanitar, sistemul de asistenţă socială şi medico-socială; calcularea sporurilor la salariul de bază actual pentru tot personalul din sistemul sanitar, sistemul de asistenţă socială şi medico-socială; relansarea dialogului social real la toate nivelurile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *