Mediul de afaceri din Giurgiu susține existența școlilor profesionale

Azi, 26 februarie, Zona Liberă Giurgiu a fost gazda unei întâlniri organizată sub egida Consiliului Județean Giurgiu pentru promovarea școlilor profesionale.
La aceeași masă s-au aflat reprezentanți ai mediului de afaceri, deputatul Alexandru-Ioan ANDREI, Președintele Consiliului Județean Giurgiu Dumitru BEIANU, Vicepreședintele Consiliului Județean Giurgiu Elisabeta MIHALCEA, Primarul Municipiului Giurgiu Adrian ANGHELESCU, Viceprimarul Silviu DUMITRESCU.
Principala temă de discuție a fost planul de management asupra posibilității de a include în cadrul grupelor de învățământ giurgiuvean a claselor liceale profesionale cu meseriile căutate cu scopul atragerii de personal nou și calificat, care la acest moment reprezintă o necesitate a multor companii, dar și a celor care activează în zona liberă Giurgiu și în sudul județului Giurgiu.
De altfel, admninistrația județeană și-a propus să facă o prioritate din dezvoltarea învățământului profesional ținând cont de nevoia angajatorilor pentru personal calificat, în special în meserii pentru care este nevoie de calificare.
Astfel de întâlniri vor continua și în perioada următoare pentru că mediul de afaceri giurgiuvean susține existența școlilor profesionale și proiectele care se se dezvoltă în acest segment al învățământului românesc, proiecte derulate cu succes în alte județe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *