Membrii Grupului de Lucru Comun al Reprezentanților Agricultorilor(GLAC) din Giurgiu și Ruse s-au reîntâlnit la Greaca

Marti, 31 Octombrie, membrii Grupului de Lucru Comun al Reprezentanților Agricultorilor(GLAC) din Giurgiu și Ruse s-au reîntâlnit in comuna Greaca, județul Giurgiu,pentru a discuta despre dezvoltarea locală intr-o idee de proiect ce implica atât parte bulgara cât si cea romana ,având si o tema in comun- “Măsuri de promovare politică agricolă comună”.

Delegațiile română și bulgară au vizitat, Grădinița cu program normal ,Biserica „Sfinții Petru și Pavel” din Greaca,reabilitate cu fonduri prin Programul Național de Dezvoltare Locală(PNDL) , precum si Domeniul Greaca.

In cadrul întâlnirii s-a vorbit despre proiectele comune încheiate cu succes si depuse la termen gratie eforturilor conjugate ale specialiștilor din cadrul Consiliului Județean Giurgiu și cele ale Primăriilor din districtul Ruse-Tenovo, Byala, Borovo, Dve Mogili, Slivo Pole.

Proiectele GLAG vizează reabilitări și modernizări de drumuri județene, infrastructură culturală și echipamente pentru situații de urgență etc.

Pana in prezent au fost depuse, proiecte în valoare totală de aproximativ 27 de milioane de euro.

Din delegația română au făcut parte vicepreședintele Consiliului Județean Giurgiu, Lucian Corozel, precum si specialiști din aparatul propriu;Nicu Mardale, Miruna Eftimiu, Mihai Lazăr, Andreea Constantin, reprezentanți ai Direcției Agricole și conducerea APIA Giurgiu.

La întâlnire au mai participat si primarii din Greaca, Hotarele, Mihai Bravu, Băneasa și Daia, dar și inspectorii de specialitate ai Centrului de Afaceri- Alina Bornea și Cristina Găină.

Printre cei ce au alcătuit delegația bulgară s-a aflat directorul executiv al Euroregiunii Danubius, Lili Ganceva, subprefectul de Ruse și vicepreședinte al GLAC, Svilen Ivanov, experți ai Direcțiilor Regionale Proiecte, pentru Siguranța Alimentelor, de Agricultură, respectiv Fondului de Stat din districtul Ruse, primarii sau alți reprezentanț ai autorităților mai multor localități înfrățite cu comune din Giurgiu(Byala, Tenovo, Slivo Pole, Dva Mogili și Borovo).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *