Memorandum de cooperare între Spitalului Județean Giurgiu și Spitalul Universitar Gazi, din Turcia

Luni, 5 iunie, a fost semnat Memorandumului de cooperare între Spitalului Județean Giurgiu și Spitalul Universitar Gazi din Ankara.

Acest proiect patronat de Academia de Științe Medicale din România, al cărui inițiator este domnul Ștefan Giurcă, președintele Asociației Române din Țara Galilor, are ca obiectiv perfecționarea la cele mai înalte standarde a unor medici neurochirurgi din România și dotarea cu echipament de ultimă generație a unor unități spitalicești din țara noastră, în scopul efectuării de intervenții chirurgicale complexe de neurochirurgie.

Delegația din Turcia susține sprijinul necesar pentru perfecționarea unei echipei de medici din România, printr-o supra-specializare în acest domeniu.

Prof. Dr. Duran Berker Cemil a afirmat: “Suntem foarte fericiți că suntem în România și că îi putem ajuta pe români să aibă acces la serviciile medicale de calitate. Cooperarea va fi una de lungă durată, atât noi, cât și colegii români, vom lucra împreună pentru a oferi cele mai bune condiții medicale pacienților.”

Parteneriatul de specialitate între România și Turcia va avea următoarele beneficii:

1. Accesul la proceduri și tratamente neurochirurgicale de ultimă generație;
2. Schimbul periodic de experiență de specialitate în domeniu dintre unitățile medicale deja selectate și alte unități medicale care vor adera la acest proiect ulterior;
3. Dezvoltarea platformei medicale (monitorizare, digitalizare și perfecționare a fiecărei unități medicale);
4. Promovarea la nivel academic în România a tehnicilor medicale de ultimă generație;
5. Schimburile de studenți și cadre medicale și de programe academice de profil;
6. Dotarea unităților spitalicești cu materiale necesare pentru efectuarea tratamentului și interventiilor neurochirurgicale, prin intermediul Ministerului Sănătății din Turcia.
7. Executarea unor lucrări pentru construcția a doua secții medicale la Giurgiu.

Au participat la întrunire Domnul Dr.Mihai Popescu Șef Secție Neurochirurgie Spitalul Pitești, Județul Argeș, Domnul Dr. Daniel Șerban Șef secție Neurochirurgie Spitalul Bagdasar Arsenie București, Domnul Dr. Grigorian Titus Valentin Profesor Universitar specialist în Chirurgie Generală Spitalul Bagdasar Arsenie din București.

Din Giurgiu au participat domnul Manager al Spitalului de Urgență, Dragoș Chivu, directorul medical dr Gigi Ionut Dragomir, medicul șef al secției chirurgie dr Costel Iorga, secția ortopedie traumatologie dr David Edelstein, doamna Aurelia Grosu Director Școala Postliceală de Asistenți Giurgiu, dar și Președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu.

Din delegația din Turcia au făcut parte Prof. Dr. Duran Berker Cemil, Departamentul de Neurochirurgie, Prof. Dr Ayhan Tekiner, Departamentul de Neurochirurgie, Prof Dr Ahmet Memduh Kaymaz, Departamentul de Neurochirurgie, Prof. Dr Emrah Celtikci, profesor asociat, Departamentul de Neurochirurgie, Prof Dr. Halil Gokhan Demirkiran, Departamentul de Ortopedie și Traumatologie.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Giurgiu, domnul Dragoș Chivu a declarat: “Le mulțumim tuturor celor care au fost astăzi alături de noi și ne sprijină în demersul de a dezvolta Spitalul Județean de Urgență Giurgiu. Am avut onoarea ca astăzi sa fie alături de noi cinci profesori doctori neurochirurgi de la Universitatea Gazi din Ankara.
Această colaborare va consta în trainingul unor cadre medicale (medici si asistenți) de la spitalul județean Giurgiu la Universitatea din Ankara în vederea îngrijirilor specifice neurochirurgicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *