METODA DE ÎNSELĂCIUNE CU MASINI DE CUSUT VECHI , DIN NOU  “LA MODA “

In ultimele zile, in Giurgiu, au aparut o multime de flayere cu anunturi de cumparare de masini de cusut vechi. Politia avertizeaza ca aceasta este doar o metoda de inselaciune careia in urma cu cativa ani , multe persoane i- au fost victime. Un singur apel al unui cumpărător care vrea să cumpere o masină de poate imbogati in scurt timp tâlharii.

In Giurgiu , au aparut pe stalpi sau in statiile de autobuz flayere cu  anunturi de cumparare de masini de cusut vechi.
Daca sunati la numarul din anunt , vă poate fi solicitată virarea unei sume mari de bani într-un anumit cont bancar, în schimbul unor asa-zise taxe de curierat, de legalizare, de traducere autorizată sau deșexpertizare. Infractorii profită de anumite legende de pe piată, potrivit cărora masinile de cusut străine ar avea o valoare foarte mare, dată de aliajul de platină pe care l-ar contine, sau pentru că seriile lor combinate ar da anumite numere ale unor conturi dințstrăinătate .Autorii înselăciunilor cu masini de cusut pot sustine că sunt colectionari si ofera preturi foarte mari pentru masni de cusut vechi. În spatele acestor anunturi, se pot ascunde firme fictive sau persoane care folosesc cartele telefonice pre-pay pentru comunicarea cu potentiale victime .
De asemenea , suspectii pot afirma că intentionează să vă cumpere masina de cusut, dar numai împreună cu perechea ei, pe care o puteti achizitiona de la o persoană ale cărei date vi le pot furniza chiar ei, în realitate fiind un complice. Falsii colectionari, oferă apoi numărul de telefon al persoanei care va vinde masina de cusut.
Victima poate plăti bani grei pe un obiect inutil, pentru că asa-zisul “colect ionar” nu va mai răspunde la telefon. Cel mai binear fi sa evitati sa raspundeti unor astfel de anunturi.

Camelia Sachetti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *