Mii de bulgari au protestat nemultumiti de scumpirea carburantilor. Zeci de romani blocati in vami .

Scumpirea carburanţilor cu 5% în Bulgaria a dus la proteste în urma cărora mii de cetăţeni străini, printre care şi români, au rămas blocaţi în trafic, atât pe direcţia spre România, cât şi spre Grecia. Bulgarii sunt nemultumiti de majorările nejustificate din ultimele două luni, dar şi de creşterea impozitelor pentru maşinile vechi, poluante, şi de mărirea asigurărilor pentru maşini.

Mii de bulgari au protestat duminică, oprind traficul pe autostrăzi şi în marile oraşe. Acestia cer demisia guvernului de centru-dreapta condus de Boiko Borissov. Deşi salariul mediu al bulgarilor este apropiat de cel al românilor, 575 euro (echivalentul a 2.672 lei), ei sunt nemultumiti de scumpirea carburanţilor cu 5% faţă de luna august, până la un nivel de 2,4 leva pe litru (5,71 lei). Probleme au fost atât la graniţa dintre Grecia şi Bulgaria, cât şi la cea dintre România şi Bulgaria, unde mulţi români au rămas blocaţi ore bune.
Si in Romania benzina si motorina s-au scumpit de aproape doua ori mai rapid ca media Uniunii Europene, in ultimul an, principalii factori fiind masurile luate de PSD si cresterea pretului barilului de petrol.

Camelia Sachetti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *