Mii de români își serbează azi onomastica

Acest fericit prooroc Daniel era din seminţia lui Iuda, dintr-un neam care se găsea în slujba împărătească. S-a născut în Vitora cea de sus. Încă de pe când era copil a fost dus rob din Iudeea în ţara haldeilor şi a proorocit 70 de ani. A trăit cu 460 de ani înainte de întruparea lui Hristos. Era bărbat tare înţelept, iar iudeii socoteau că este eunuc. A plâns mult pentru popor şi pentru cetatea Ierusalimului. Prin post se înfrâna de la orice mâncare dorită. Era uscăţiv la faţă, dar foarte frumos, cu harul Celui Preaînalt.

În România, mii de români poartă numele de Daniel, Daniela sau derivate ale acestora, iar semnificația numelui Daniel este format din ”dan”- a judeca și ”el” – Dumnezeu puternic. Numele este de origine evreiască și înseamnă „Dumnezeu este juceătorul meu”.

În vechiul testament, Daniel era un profet care apare în Cartea lui Daniel și conține profeții asupra viitorului. Acesta obține o importantă funcție în adunarea sfatului în Babylon datorită faptului că era interpretatorul de vise al regelui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *