Ministrul Economiei, Niculae Bădălău – Judecat la Înalta Curte

Un dosar din 2013 in care actualul ministru al Economiei, Niculae Bădălău era cercetat de DNA pentru trafic de influenta a fost analizat marti , 04.11.2018, de ICCJ .Demersul a fost facut in urma solicitarii lui El Khoury Elias, unul dintre administratorii societăţii Avicola Mihăileşti, trimis în judecată de DNA pentru evaziune fiscală şi constituire a unui grup infracţional organizat.
Niculae Badalau, senator la acea vreme, ar fi intervenit la nivelul conducerii ANAF, cât şi pe lângă persoane cu funcţii în instituţiile de stat din judeţul Giurgiu (prefectură, conducerea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură – APIA) sprijinind interesele unei societăţi comerciale implicate într-un circuit financiar fraudulos.

Clasarea anchetei în dosarul din 2013 in care actualul ministru al Economiei, Niculae Bădălău era cercetat de DNA pentru trafic de influenţă,a fost analizat marti 04.12.2018 de Înalta Curte de Casație și Justiție .
Demersul ICCJ vine in urma unei solicitari făcută de afaceristul libanez Elias EL Khoury împotriva soluției date de procurori de neurmărire/netrimitere în judecată a liderului PSD in dosarul in care acesta era banuit si ca ar fi apărat interesele unei societăţi comerciale implicate într-un circuit financiar fraudulos .
Niculae Badalau, senator la acea vreme, ar fi intervenit la nivelul conducerii Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală (ANAF), cât şi pe lângă persoane cu funcţii în instituţiile de stat din judeţul Giurgiu (prefectură, conducerea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură – APIA) sprijinind interesele unei societăţi comerciale implicate într-un circuit financiar.
Conform Agertpres, El Khoury Elias este unul dintre administratorii societăţii Avicola Mihăileşti, trimis în judecată de DNA pentru evaziune fiscală şi constituire a unui grup infracţional organizat.
Avocatii libanezului au solicitat schimbarea temeiului de la articolul 16 Cod procedură penală din paragraful care spune că „fapta nu este prevăzută de legea penală” în cel care statuează că „fapta nu există”.
Înalta Curte a amânat pronunțarea în acest caz pentru dată de 19 decembrie.

Camelia Sachetti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *