Mită pentru tutun

 

Polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu au desfășurat mai multe activități de urmărire penală, în urma cărora procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu a dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a unei femei, în vârstă de 43 de ani, inculpată pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita legală.

Dosarul penal a fost constituit ca urmare a denunțului formulat la Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu de către un agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, prin care acesta a sesizat faptul că, la data de 9 noiembrie 2020, întimp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit în trafic un autoturism condus de către inculpată, iar în urma controlului efectuat asupra autovehiculului a depistat 46 de pachete ce conţineau 86 kg de tutun.

În acest context, inculpata i-a promis polițistului suma de 1.600 lei (toți banii pe care îi avea asupra sa), pentru a nu i se întocmi dosar penal și a nu i se confisca tutunul.

Ca urmare a denunțului formulat în cauză, în aceeași zi, ofițerii de poliție judiciară ai D.G.A. – S.J.A. Giurgiu au constatat infracțiunea flagrantă de dare de mită, imediat după ce inculpata a dat suma sus-menționată agentului de poliție, căruia i-a mai promis încă 2.000 de lei, în același scop menționat anterior.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *