Monica Anisie: Propun ca până la toamnă să nu mai existe nicun elev fără accces la tehnologie

Ministrul educației, Monica Anisie vrea ca până în luna septembrie toț elevii să beneficieze de suport pentru învățământul la distanță ca masură specială în cazul în care școlile ar putea rămâne închise și la toamnă.În plus, ministerul va pregăti și lecții filmate, diferite de cele care sunt acum prezentate la teleșcoala iar programa va fi organizată în așa fel încât materia din cel de al doilea semestru să nu rămână nepredată.

Ministrul educației, Monica Anisie și-a asumat un angajament ca până în luna septembrie elevii să beneficieze de suport pentru învățământul la distanță-”dacă cumva, Doamne ferește, ne vom întâlni cu aceeași situație pe care o avem astăzi în septembrie, atunci trebuie să fim pregătiți și să nu mai existe ceea ce este astăzi”, a declarat Oficialul la Antena 1.

Totodată, Monica Anisie a anunțat că ministerul va pregăti și lecții filmate, diferite de cele care sunt acum prezentate la teleșcoala ”Sperăm ca în toamnă să avem puse la punct toate aceste lecții de care vorbeam. Pentru toate clasele și pentru acele materii  la care putem să facem anumite lecții interesante și atractive pentru elevi. Foarte greu am putut să identificăm și spații unde am putea să filmăm și sperăm că odată cu momentul acesta în care nu vom mai avea stare de urgență să putem să ne întâlnim și să realizăm aceste filmări”.

Anisie mai spune  că programa va fi organizată în așa fel încât materia din cel de al doilea semestru să nu rămână nepredată ”vom revizui programa în așa fel încât să-i susținem și pe profesori, dar nici să nu-i încărcăm pe elevi”.

 

Maria CIONTU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *