Morometii 2 – Duminica la Teatrul Tudor Vianu din Giurgiu

Giurgiuvenii care nu au vazut inca “‘Moromeţii 2’, filmul ce continua povestea personajelor crate de Marin Preda, au ocazia o faca duminica, 2 decembrie, in Sala Mare a Teatrului Tudor Vianu din Giurgiu, incepand cu ora 19.00. Continuarea filmului are la bază un scenariu inspirat din volumul al doilea din „Viaţa ca o pradă” şi publicistica lui Preda.

Filmul, care readuce pe marile ecrane iubitele personaje ale lui Marin Preda, Morometii 2, va avea o proiecție specială la Giurgiu, pe 2 decembrie, la Teatrul „TUDOR VIANU”, de la ora 19:00.
Pelicula ruleaza pe marile ecrane din România din 16 noiembrie, însă echipa filmului se afla deja intr-o caravana de promovare in tara.
Imaginea filmului este alb-negru şi este semnată de Vivi Drăgan Vasile, unul dintre cei mai apreciaţi directori de imagine din România.
Dacă primul film a fost o adaptare fidelă a romanului lui Marin Preda, continuarea are la bază un scenariu inspirat din volumul al doilea, din „Viaţa ca o pradă” şi publicistica lui Preda.
Scenariul reia firul poveştii familiei Moromete după cel de-Al Doilea Război Mondial, într-un context istoric extrem de frământat: instalarea comunismului. Cele două personaje principale, Ilie Moromete şi fiul său Niculae, văd aceste schimbări cu ochi diferiţi, prilej permanent de conflict. Ele sunt interpretate de Horaţiu Mălăele şi Iosif Paştină, student la UNATC aflat la primul rol important.

Camelia Sachetti

One thought on “Morometii 2 – Duminica la Teatrul Tudor Vianu din Giurgiu

  1. “Viata ca o prada” are un singur volum.
    Romanul “Morometii” este scris in doua volume.
    Iar filmul “Morometii 2” este adaptarea celui de-al doilea volum al romanului “Morometii” si a romanului “Viata ca o prada”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *