Motiv de bucurie pentru bugetari, dar tristețe însă pentru giurgiuvenii care își așteaptă salariile și indemnizațiile asistenților personali

Ieri, 24 noiembrie 2020, a fost aprobată recitificarea bugetară, Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu fiind chemat de urgență la Guvern pentru elaborarea hotărârii care prevede alocarea sumelor către Consiliile Județene, hotărâre ce va fi aprobată, vineri 27 noiembrie.

Concret, având în vedere că luni 30 noiembrie și marți 1 decembrie sunt decretate zile libere, începând de miercuri, Trezoreria statului va începe distribuirea banilor către Consiliile Județene, pentru ca aceștia să fie alocați fiecarei primării, iar la începutul lunii decembrie, vor fi plătite toate restanțele.

Primarul municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu spune că imediat ce banii vor intra în contul Primăriei, aceștia vor fi alocați de urgență către salariile și indemnizațiile asistenților personali:

”Din prima zi a învestirii mele în funcția de primar, având în vedere faptul că știam de situația acestor drepturi salariale, sarcina principală a fost de a începe demersurile pentru a găsi soluțiile în vederea alocării acestor bani.Într-adevăr, primăria Giurgiu are datorii și conturi blocate,  însă aceste două aspecte nu m-au impiedicat să lupt pentru drepturile asistenților personali. Astăzi, pot să dau o veste bună și să le transmit acestor oameni că în curând calvarul va lua sfârșit. Îi asigur pe însoțitorii persoanelor cu handicap de sprijinul meu în toate demersurile pe care vor să le întreprindă și că voi lupta pentru drepturile ce li se cuvin.”

Camelia SACHETTI

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *