”Ne vrem Sabarul înapoi!” – Râul secat cu bună știință, subiect în presa națională

Secarea ”miraculoasă” a râului Sabar, revolta locuitorilor din comunele Florești-Stoenești și Găiseni, apelul celor doi primari către autoritățile centrale și răspunsurile halucinante ale celor care sunt puși în funcții să aibă grijă de apele noastre – au făcut obiectul unui amplu reportaj difuzat duminică, 1 octombrie, pe postul de radio EuropaFM.

Semnat Camelia Dumitru Sacheti, reportajul pornește de la ”A fost o dată un râu pe nume Sabar”, răul în care copilăriile locuitorilor din Florești-Stoenești și Găiseni au căpătat dimensiuni epice, râul peste care cu multă trudă și eforturi financiare consistente s-a înălțat recent un pod frumos și modern…acum nu mai este.

Sabarul a secat brusc într-un an cât altele în sute, fără ca de vină să fie seceta sau alți factori independenți de mâna omului. Sabarul a secat pentru că s-a vrut și pentru că s-a putut, pentru că unii trec peste orice, chiar și peste ape istorice pentru a crea unora avantaje consistente.

Este un dezastru ecologic, chiar zilele trecute ministrul Mediului trimițând Corpul de Control pentru a merge pe firul apei până la adevăr. Încă se cercetează.

Până la un răspuns concret care să aducă apa înapoi pe matca ei, lăsăm aici emisiunea Lumea EuropaFM și întregul reportaj audio despre trista poveste a Sabarului de azi.

Lumea Europa FM : Europa FM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *