web analytics
Giurgiu-Tribune

Nesimţiţii de cursă lungă

Toată lumea vrea să aibă succes, dar oamenii de succes reprezintă 1% din populaţia ţărişoarei noastre. Cu toate astea, foarte mulţi români sunt fericiţi, fără nici un fel de succes. Foarte puţini dintre aceştia fac parte şi din categoria rară a acelora care reuşesc asta, fără a fi nesimţiţi. Restul au succesul asigurat. De aici rezultă că majoritatea celor care au succes degeaba sunt nesimţiţi, dar nu despre ei vreau să vorbesc ci despre calea spre succes.

  • Păi, calea cea mai sigură e să ajungi nesimţit. Repede! Ce ziceţi de 2-3 luni?

Nu ştiu alţii cum or fi făcut, dar ştiu cum sunt, aşa că cea mai bună metodă este a imitaţiei. Deci, fiţi atenţi: încercaţi să fiţi interesanţi şi să vă băgaţi în vorbă mereu- doar le ştiţi pe toate! Vorbiţi numai voi şi nu-i ascultaţi pe alţii. Spuneţi: “ee, mă?”, în loc de „poftim!” şi „Nnmuuu!” în loc de „ce doriţi?” Înjuraţi, scuipaţi pe stradă, aruncaţi hârtii, mâncaţi seminţe. Staţi liniştiţi, nu veţi deranja mai pe nimeni! …Aşa! NU mai treceţi pe la teatru, nici pe la Ion Vinea, nici pe la Bălănescu, nici pe la Galeriile de artă sau pe la bibliotecă. Mergeţi la cubluri, cu cocălarii, şi staţi la televizor cu maneliştii, iar seara cu alde Capatos.

Zgârmaţi-vă în nas şi strigaţi că alţii sunt nesimţiţi, suiţi-vă în copaci, rupeţi băncile de prin oraş, vorbiţi într-una la telefon, tare, să ştie toată lumea că aveţi sculă de telefon şi că sunteţi şmecheri.

Ei bine, după toate astea, puteţi trece în faza a doua, devenind nesimţiţi cu cravate: puteţi intra deja în politică! Aici puteţi vorbi fără să spuneţi nimic, puteţi merge la evenimente culturale fără să ştiţi în ce zi sunteţi, puteţi depune coroane, fără să ştiţi pentru ce. Totul e să ai tupeu, cravată, nesimţire şi să poţi grăi ceva de felul: „noi, adică partidul nostru, ne aflăm astăzi, aici, ca întotdeauna la momentele în care este nevoie de noi. Nu vom lipsi niciodată pentru că ţara şi alegătorii ne-au ales, motiv pentru care astăzi, ca întotdeauna, noi ne facem datoria”.

    Datoria de a fi nesimţiţi, până la capăt!

. Nesimţiţii de cursă lungă.

Gelu BREBENEL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *