Nici colindătorii nu mai sunt ce-au fost

E vremea colindelor, perioada în care cetele de colindători ar trebui să le ofere o bucurie celor care îi ascultă. Spunem ar trebui, pentru că nici colindătorii nu mai sunt ce-au fost. Pe lângă faptul că sunt din ce în ce mai puțin prezente, cetele de colindători s-au adaptat vremurilor actuale și ”s-au descurcat”, ca la români, pentru a face bani ușor, nicidecum pentru spiritul Crăciunului.

Mai nou, colindătorii care umblă prin Giurgiu, deghizați în Moș Crăciun, folosesc boxe portabile de pe care se aud colinde, la intensitate mare, dar care nu le oferă veniturile sperate.

De exemplu, în aceste zile, polițiști locali din cadrul Biroului Ordine Publică, echipajul Intervenție au identificat mai multe persoane îmbrăcate în Moș Crăciun, care dețineau o boxă portabilă, folosind-o la intensitate mare, pentru a colinda în zona Spitalului de Urgență Giurgiu. A fost sancționat numitul P.M., domiciliat într-o comună din Județul Ialomița cu amendă în valoare de 200 lei, conform art. 2, pct.25, din Legea nr.61/1991.

O altă ceată de colindători a fost identificată în zona B-dului. CFR, care de asemenea, folosea o boxă portabilă la intensitate mare, deranjând liniștea și ordinea publică a locuitorilor din zonă. Numitul M.C., domiciliat în Fetești, Jud. Ialomița, a fost identificat și sancționat conform art. 2, pct.25, din Legea nr.61/1991, cu amendă în valoare de 200 lei.
Polițiștii locali le recomandă giurgiuvenilor să apeleze Dispeceratul Poliției Locale Giurgiu pentru orice fapte care contravin legislației în vigoare, la numerele de telefon: 0246274668 și 0372735331.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *