Nicio mașină, azi, în parcarea primăriei Giurgiu

Azi e ”Vinerea Verde”, ziua în care angajații instituțiilor publice ar fi putut veni la birouri fără mașină, așa cum se precizează în campania inițiată de Ministerul Mediului.

La Giurgiu, primăria municipiului se află printre cele 18 primării din țară care susțin și promovează ”Vinerea Verde”, dovadă imaginile suprinse, azi, în parcarea din curtea primăriei.

Niciun anagajat nu a venit azi cu mașina la serviciu, parcările sunt goale, semn că angajații au ales alt mijloc de transport sau au venit pe jos.

Sub sloganul “STOP! Azi maşina stă pe loc!”, campania este menită să încurajeaze utilizarea transportului alternativ de către angajaţii din instituţiile publice în scopul reducerii poluării şi, implicit, a emisiilor de carbon.

“Vinerea Verde” îşi propune ca, până la sfârşitul acestui an, cel puţin unul din patru angajaţi să vină în ultima zi lucrătoare a săptămânii la serviciu pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun şi să renunţe astfel, pentru o zi, la autoturismul personal.

Această iniţiativă este o invitaţie la mişcare pentru angajaţii instituţiilor publice, dar şi pentru cei din mediul privat.

8 thoughts on “Nicio mașină, azi, în parcarea primăriei Giurgiu

  1. Asa ar trebui sa fie in fiecare zi,ca doar Girgiu nu-i un oras asa de mare incat sa te deplasezi pe zeci de km sa ajungi la locul de munca.

  2. Primaria Giurgiu se afla printre cele 18 primarii din tara care sustin si promoveaza,,Vinerea Verde”sub sloganul campaniei,,,,Stop!Azi masina sta pe loc!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *