Nicolae Barbu: De unde se vor deconta sumele cărora li s-a încheiat finanțarea pe fonduri europene ? Care buget local ?

În conferința de presă a PSD Giurgiu de vineri, 22 decembrie, președintele organizației județene, Marian Mina l-a prezentat pe proaspătul reîntorsul în echipă, Nicolae Barbu, drept viitor candidat al partidului la primăria municipiului. Decizia a fost luată în urma unor discuții mature, după cum au declarat cei doi, dar și a unor sondaje de opinie care îl clasează pe Nicolae Barbu cu 17 procente peste actualul edil.

În discursul său, Nicolae Barbu a ținut să arate, în cifre, câteva din greșelile actualei administrații locale ;

Ce s-a întamplat în ultimii trei ani jumate în oraș, eu zic că nu există termen de comparație cu nicio administrație din 90 încoace (…) Să ai atatea proiecte europene, să renunți cu nonsalanță la 6 din ele, aproape 20 de milioane de euro…

M-am uitat la ultimele ședinte extraordinare și văd ca s-a renunțat la scoala 4 … la extinderea școlii 4 , două milioane jumate de euro, și la acel parc , de la Veriga 2 , de 3 milioane și ceva de euro …Există hotărâre de consiliu în care fac rectificare bugetară minus, de 31 de milioane. Asta înseamnă 5-6 milioane de euro. Aceste două proiecte… gata ! S-au șters ! Cu bani în cont, trei ani de zile , le-au avut, n-a facut nimic cu ele și s-au șters.a spus fostul edil.

Asigurându– ne că vorbește doar având la bază acte doveditoare, Nicolae Barbu a arătat cu degetul spre actuala administrație a primăriei Giurgiu, întrebând de unde se vor mai deconta sumele cărora li s-a încheiat finanțarea pe fonduri europene ;

Atunci cand primaria a cerut guvernului bani din fondul de rezervă o sumă de 86 de milioane de lei, adică, aproape 17 milioane de euro, nu întâmplător a cerut acea sumă . Sunt 6 milioane de euro, gol de surse pentru administrare și funcționare.. și sunt exemplificate și 11 milioane de euro-55 de milioane de lei- sunt proiectele europene, care nu s-au terminat, și care se defazează în anii următori. Și vor fi suportate, spune negru pe alb, de la bugetul local . Care buget local stimaților? Că eu aud de trei ani jumate că nu sunt bani, nu sunt bani…De unde se vor mai deconta aceste sume cărora li s-a încheiat finanțarea pe fonduri europene și se vor trece, cu tot proiectul, neimplementat, din bugetul local. Care buget local ? a insistat retoric, fostul edil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *