Nicolae Barbu s-a retras din Pro România și se mai gândește dacă rămâne în politică

La începutul lui iulie 2020, pe atunci primar, Nicolae Barbu îi anunța pe giurgiuveni, printr-o scrisoare, că pleacă de la PSD și candidează pentru un nou mandat din partea Pro România, partidul lui Ponta.

Giurgiuvenii l-au taxat la vot, la alegerile locale, la fel ca și la cele parlamentare, când a candidat pentru un mandat de deputat.

A rămas totuși la Pro România până azi, când, spune Nicolae Barbu, și-a trimis demisia din partid la conducerea de la centru.

Nu mă înscriu în alt partid, dar am considerat că după doi ani în care am încercat, la Giurgiu, să creez acel pol al social-democrației, observ că cei pe care îi am alături au început să se descurce și atunci este bine să înțelegi că trebuie să-i lași pe cei care își doresc să facă politică cu adevărat, iar eu, acolo unde m-am refugiat sau m-am reîntors, în familie, în mediul privat, o să-mi continui această activitate pentru că este mult mai bună și mai liniștitoare pentru mine.” – Nicolae Barbu

Totuși, Nicolae Barbu nu știe cât va dura această liniște 

Spune că nu va mai candida peste doi ani ( dar a mai spus și acum doi ani), dar așteaptă oferte din partea partidelor pentru a rămâne în politică și cum în noiembrie la PSD Giurgiu sunt alegeri, n-ar fi exclus să îl vedem pe fostul primar în noua echipă social-democrată.

Nicolae Barbu nu exclude o eventuală colaborare nici cu PNL, însă cum în politică căile sunt extrem de încurcate, că timpul va decide când îl vom vedea înregimentat politic într-un nou partid.

Pe cine va susține Nicolae Barbu la primăria Giurgiu?

Excluzând din start candidatura sa la primăria Giurgiu, Nicolae Barbu își dorește un viitor primar, tânăr, sub 40 de ani sau puțin peste, cu experiență în mediul privat și cunoștințe despre administrație.

În concluzie, fostul edil, liber de politică acum, așteaptă alinierea planetelor pentru viitorul său politic, mai ales că se anunță deja schimbări importante în politica giurgiuveană și nu numai.

Până la o nouă declarație, Nicolae Barbu rămâne independent și așteaptă să fie ofertat.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *