Pistele noi de biciclete au ajuns repede parcări pentru maşini

  • Nici nu au fost marcate bine pentru circulaţie noile şosele asfaltate cu bani europeni şi nici nu s-a uscat vopseaua care delimitează şi stabilieşte modul de circulaţie, că participanţii la trafic cei mai numeroşi- conducătorii auto,  au întors totul în favoarea lor. Pistele de biciclete care trebuiau să stabilească trasee pentru biciclişti prin tot oraşul, de la Dunăreana până în Port, din vechea Vamă  până spre centru, de pe Negru Vodă până pe şos. Bucureşti etc, sunt invadate de autoturisme parcate pe dreapta, astfel încât aceste piste au devenit absolut inutile. De ce? Pentru că nu ai unde parca- conducătorii auto sunt nevoiţi să îşi lase pe dreapta maşinile, în apropierea domiciliului, aşa încât blochează pistele de biciclete. Pe care, dealtfel, nu prea se înghesuie să circule prea mulţi biciclişti!

Cum se va rezolva această problemă este greu de spus, întrucât o chestiune actuală se bate cu una de perspectivă: sute, poate mii de conducători auto, la nivelul municipiului, nu au un loc de parcare sigur, în apropierea domiciliului, în timp ce bicicliştii, care deocamdată sunt destul de rari, sunt speranţa unei viitoare circulaţii  /mobilităţi mai eficace şi mai ecologice.

Va interveni Poliţia Auto sau Poliţia Locală, va lua noua administraţie o hotărâre care să împace şi… maşina şi bicicleta?-este prea devreme de spus. Dar, vom urmări evoluţia situaţie şi revenim cu noutăţi.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *