Normalitatea ca un dar meritat

 

 

 

 

 

Ceasul arata ora 9 seara , iar cifrele de litiu ale termometrului refuzau sa coboare sub 39 de grade , desi Cami ii administrase un antitermic prescris de catre medicul de familie .
Sotul doamnei Vera , vecina noastra asistenta medicala , cadru sanitar si dumnealui , ne-a trimis imediat la spital .
-Daca copilul are temperatura 40 de grade celsius nu e de joaca , mergeti imediat la spital !
L-am luat cu noi si pe Mario , baietelul nostru cel mare care are 4 ani si puncte de varsat aparute ieri pe tot corpul , pentru ca oricum nu aveam cu cine sa-l lasam acasa , dar febrilul si bolnaviorul era Antonio fratiorul lui de un an si patru luni care ardea ca o soba incinsa si se zguduia de plans .
De-acasa pana la spital n-am facut mai mult de trei minute , timp insa destul in care sa ma pregatesc sa ma iau de piept cu sistemul sanitar giurgiuvean , cel prezentat de politrucii care il conduc ca fiind : imobil , impotmolit in metehne vechi , imposibil de schimbat in bine , bolnav iremediabil…etc .
Cu cel mic in brate si cu cel mare in pijamale si atarnand de mana maica-sii am intrat disperati in unitatea de triaj a Spitalului Judetean si cand ma pregateam sa zbier , doamna din fata mea , asezata la un birou in fata unui calculator ne-a intrebat cu voce calma si calda ce probleme avem .
Cami , mai stapana pe sine i-a dat toate indiciile si in doua minute am fost condusi de catre doamna de la calculator la asistenta de serviciu .
Doamna asistent , fara sa stea o secunda pe ganduri , i-a controlat minutios pe cei mici si ne-a linistit aducandu-ne la cunostinta ca antitermicul administrat de catre Cami lui Antonio isi facea efectul , temperatura scazuse cu un grad celsius .
Doamna asistent ne-a condus imediat la medicul de serviciu de pe sectia de pediatrie a spitalului unde fara sa asteptam vreo secunda in hol , am fost primiti .
In urmatorul sfert de ora cei doi copii au fost consultati , cautati , verificati si diagnosticati de catre o doamna doctor cu mult chef de treaba si disponibilitate (desi era ora 21.30 a celei de-a doua zile de Pasti ) .
Dupa alte cinci minute in care li s-au administrat medicamentele de inceput de tratament fiecaruia de catre doamna asistenta de serviciu am plecat linistiti acasa cu o volta pe la farmacie .
-Ca facuram ma Cami ?
-Ba astia sunt sanatosi la cap ?
-Astia sunt oamenii de la Spitalul Judetean din Giurgiu despre care-si dau cu parerea toti neavenitii ajunsi sefi peste judet prin vreo gluma a hazardului ?
Copiii sunt bine , da’ eu si Cami nu ne mai revenim .
Ce oameni minunati la Spitalul Judetean din Giurgiu !
Binenteles ca n-am putut sa stam linistiti si-am facut sapaturi , asa ca le-am descoperit pe cele trei ,,infractoare”.
Doamna doctor se numeste Marta Mateescu , doamna asistenta Mirela Visan , iar doamna de la triaj , cea cu voce calma , calda si calculator , doamna Nicoleta si…… uite ca nu i-am aflat si numele de familie , da-l aflam in zilele urmatoare si revenim .
Va multumim , minunate doamne de la Spitalul Judetean Giurgiu !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *