Noul proiect „Teatrul de Vară” trebuie să țină cont și de existența lăcașului de cult și de părerea arhitecților

”Teatru de Vară” sau mai bine zis ce a mai rămas din el, iese la lumină doar în campaniile electorale, când unii candidați, fac pe gospodarii și curăță locul. Alegerile trec, însă clădirea care a gazduit odată nume mari de artiști, rămâne tot acolo, din ce în ce mai degradată.

Primul edil de după Revoluție, care și-a pus în gând să modernizeze fostul teatru a fost Lucian Iliescu, dar proiectul a rămas la stadiul de gând, nefiind materializat în vreun fel.

Următorul primar, Nicolae Barbu, și-a dorit să facă acolo un centru pentru seniori, însă n-au mai fost alocati bani la acea vreme, Studiul de fezabilitate, plătit, există și acum în primarie, după cum ne-a declarat azi, fostul edil, Nicolae Barbu,

”Animație” la  ”Teatrului de Vară” au facut, la vremea lor si candidații la primăria Giurgiu, Nicolae Florian, inițial și mai apoi Marian Măroiu, ambii mobilizând în zonă oameni și utilaje pentru degajarea terenului inundat de bălării și deșeuri.

Curățenie la fața locului au făcut și echipele actualului primar, însă un proiect concret pentru a reda Giurgiului un centru cultural emblematic a întârziat să apară.

Consiliul Județean a preluat un obiectiv emblematic al orașului, Teatrul de Vară, cu intenția declarată de a moderniza clădirea și zona verde înconjurătoare.
”Lucrăm la documentația tehnică, foarte probabil în vara următoare vor începe lucrările.
În Decembrie vom prezenta schițe ale proiectului, administrația participativă prin proiectul e-participare și implicarea giurgiuvenilor în cât mai multe proiecte de investiții fiind o idee excelentă pe care o susțin dintotdeauna.
Singurul segment decizional pe care nu putem conta în acest demers este reprezentat de grupul consilierilor PSD. Dumnealor au votat împotriva cedării către Episcopie a terenului ocupat de micuța biserică din vecinătate.
Un vot împotrivă, fără să fie exprimat niciun argument. Fără comentarii.” a scris recent preedintele C.J. Giurgiu, Dumitru Beianu pe pagina sa de facebook .

Lipită de „Teatrul de Vară” este biserica parohiei ”SF. Maria”,  foarte apreciată de locuitorii din cartier. Este motivul pentru care noul proiect al teatrului va trebui să țină cont și de existența lăcașului de cult, însă sunt aspecte pe care le vor avea în vedere arhitecții, la momentul potrivit.

Până atunci, putem spera, încă o dată, că fostul ”Teatru de Vară” va reintra în rândul instituțiilor de renume din Giurgiu și din țară, acolo unde îi este locul, chiar dacă mai presupune încă un pic de răbdare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *