NU POȚI SALVA LUMEA, DACĂ NU POȚI SALVA UN SINGUR OM! – O mana de ajutor oferita de OFL-Giurgiu


Pornind de la aceasta idee Organizatia Femeilor Liberale din Giurgiu, desfasoara o ampla actiune in scopul ajutorarii semenilor .
Asadar , toti giurgiuvenii , atat din oras cat si din judet , care se confrunta cu diverse probleme, si au nevoie de indrumare juridica, ori in domeniul administrativ, femeile abuzate în familie sau la serviciu, bătrânii şi copiii aflati la nevoier , vor putea beneficia de ajutor si indrumare gratie acestei initiative.
Presedinta OFL-Giurgiu , Dana Danciu considera absolut necesara o asemenea alternativa, mai ales ca idea a venit de la sine, spune ea; “ Ne-am pomenit cu cetateni care cautau o indrumare, fie ca aveau o problema legala cu un teren, ori o femeie care nu stiau incotro sa o ia gonita fiind de acasa… Pur si simplu, am ajutat acesti oameni iar idea a venit de la sine, motiv pentru care dorim sa ajutam si alti semeni. Deși cunoaștem situația cetățenilor județului Giurgiu, un județ adus sub limita admisibilă a sărăciei, trebuie bine înțeles faptul că nu putem oferi sprijin financiar.”

Presedinta OFL spune ca problemele pot fi si mai grave si orice mana de ajutor este bine-venita :“Românii, de ambele sexe, de toate vârstele și din categorii profesionale diverse, duc o bătălie zilnică. Din păcate, în România este un zilnic război, acela al supraviețuirii facturilor, frigiderului din ce în ce mai gol, aparatului administrativ din ce în ce mai nepăsător, sistemului medical subfinanțat și pe deasupra furat de politicienii care ar trebui să-l ajute. În această junglă, femeile sunt însă cele mai defavorizate, bătrânii sunt cei mai vulnerabili iar copiii cele mai pure victime. Trei categorii care sunt expuse unor violențe domestice sau unor diverse tipuri de abuzuri, lipsei de reală dorință de a-i ajuta din partea celor salarizați de stat să o facă, expuse abuzurilor la locul de muncă și expuse abuzurilor din partea administrației, abuzuri uneori inimaginabilie pentru o țară ce se vrea civilizată.
Deși cunoaștem situația cetățenilor județului Giurgiu, un județ adus sub limita admisibilă a sărăciei, trebuie bine înțeles faptul că nu putem oferi sprijin financiar.
Echipa OFL Giurgiu dispune la momentul de față de femei puternice care au o vastă experiență profesională ce merge de la domeniul sănătății la cel juridic, de la tehnic la educație, o echipă care își dorește să își pună la dispoziție priceperea profesională pentru a sfătui, îndruma pas cu pas, ajuta pe cât de mult posibil oameni aflați în situații dificile care fie altfel nu și-ar permite să plătească consilierea, fie se tem de repercursiuni dacă acționează, fie … pur și simplu, nu s-au gândit până acum că nu este nevoie să se lupte singuri și că pot apela la ajutor.”

Cei ce doresc sa fie ajutati in solutionarea problemelor pot veni zilnic între orele 10-14 la sediul PNL, str. Grasse, nr. 12, la secretariat, ori la sediile PNL din fiecare comună, sau prin mesaj privat pe pagina OFL-Giurgiu.

https://www.facebook.com/OrganizatiafemeilorliberaleGiurgiu/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *