Nu primiți în casă personae nelegitimate care pretind că fac voluntariat!

Este avertismentul dat de autoritățile locale giurgiuvene după înființarea  la nivelul Primăriei municipiului Giurgiu a unui compartiment de organizare de acțiuni de voluntariat pentru sprijinirea persoanelor aflate în imposibilitate de aprovizionare cu cele necesare traiului zilnic . Mai mult decat atât, edilul orașului, îi îndeamnă pe solicitanți să îi fotografieze pe impostori și să îi faca apoi “vedete” pe rețelele de socializare.

Potrivit legii, pot efectua acțiuni de voluntariat doar persoanele care sunt înregistrate la primărie și care au legitimație de voluntar pentru a  nu încuraja anumite categorii de persoane să comită acte de înșelăciune.

Pocedura este standard, fără bani dați în avans de către persoanele care apelează la ajutorul voluntarilor. Solicitanții sună la nunerele de telefon puse la dispozitie în acest sens . Voluntarii vor face aprovizionarea din fonduri personale, urmand ca atunci când produdsele vor fi livrate , în baza bonului fiscal, solicitantul să deconteze contravaloarea cumpărăturilor.

Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, îndeamna chiar pe solicinanți să le facă o poză celor ce nu prezintă o asemenea legitimație, și să publice apoi acele imagini pe rețelele de socializare .

Camelia SACHETTI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *