Nu toți copiii din Giurgiu încep școala în cele mai bune condiții. Din lispa banilor, primăria a recurs la cârpeli

Nici acest început de an școlar nu le oferă elevilor giurgiuveni cele mai bune condiții în unitățile de învățământ.

Prin vocea viceprimarului Marian Damian, aflăm că primăria Giurgiu nu are fondurile necesare pentru a efectua modernizări acolo unde se impun, motiv pentru care, din puținii bani, s-a cârpit pe ici, pe colo, prin părțile esențiale.

Un exemplu elocvent, la care s-a făcut referire în ședința extraordinară a Consiliului Local de azi, 07 septembrie, este cel al Școlii Gimnaziale SF. Gheorghe ( NR.1) din municipiu, de unde sunt sesizări că interiorul școlii ar fi un dezastru.

Pereți scorojiți, ferestre vechi, plăci de gresie lipsă, mobilier și pardoseală vechi și deteriorate și lista poate continua. Interpelat în ședință cu privire la aceste aspecte, viceprimarul Marian Damian recunoaște că primăria nu a putut face mai mult.

NU SUNT BANI!!!

De bine, de rău, la Școala 1 s-a turnat un covor asfaltic în curtea școlii, au fost schimbate vasele de toaletă, ușile de la băi și s-a cârpit acolo unde nu au mai existat resurse financiare. În rest, nimic.

Înțelegem că nici celelalte școli din Giurgiu nu se bucură de schimbări majore. Probabil că, directorii au și renunțat să mai ceară atâta timp cât nu primesc prea mult, înafară de produsele pentru curățenie și igienizare, atât cât să miroasă frumos în prima zi de școală.

Vremuri grele se anunță și în ceea ce privește plata agentului termic  pentru încălzirea școlilor în sezonul rece.

Tot viceprimarul Damian s-a arătat destul de reținut cu privire la acest aspect important precizând că se teme de posibilitatea ca în această iarnă să nu existe banii necesari pentru achitarea gazului necesar încălzirii.

Poate ține Dumnezeu cu noi și de data aceasta și ne dă o iarnă blândă, pentru a nu mai repeta scenariul rușinos de a-i ține pe copii acasă pentru că nu e căldură în școli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *