Numărul cazurilor de gripă a scăzut aproape la jumătate, în județul Giurgiu

În Giurgiu, în săptămana 12.02-18.02. s-au înregistrat 58 de cazuri de gripă, față de 102 cazuri înregistrate cu o săptămâna îninte.

Dintre ceele 58 de cazuri de gripă, 5 au avut nevoie de internare . Au mai fost inregistrate 228 de viroze  respiratorii, iar în 28 dintre aceste cazuri a fost nevoie de internare. De asemenea dintr-un total de 54 de cazuri afectate de pneunonie, 4 persoane au fost internate pentru a primi îngrijiri medicale .  Doar 8 persoane au fost depistate ca având COVID 19 .

„Când restricţiile s-au ridicat atunci şi gripa şi-a arătat adevărata faţă. Pe de altă parte, doi-trei ani fără infecţii gripale au dus şi la o scădere a imunităţii populaţiei împotriva virusului gripal, pentru că oamenii nu s-au mai întâlnit cu acest virus”, a explicat  Alexandru Rafila. Ministrul Sănătății. Acesta consideră că singura soluţie anti-gripă este creşterea acoperirii vaccinale, iar  în România nu a existat „o apetenţă deosebită” pentru vaccinare, în condițiile în care „performanța ultimilor ani a fost în jur de 1,5 milioane de doze administrate”. Totodată, Alexandru Rafila a precizat că numărul de decese din cauza gripei este mult mai mic decât cel înregistrat în cazul pacienţilor diagnosticaţi cu Covid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *