O altă zi , un nou record la frontieră

Peste 2000  de bunuri cu numele și însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, au fost introduse ilegal în țară de către 4 cetățeni români și un cetățean turc, cu vârsta cuprinsă între 22 ani și 52 ani. Totul a fost descoperit în cadrul unor activități de verificare pentru prevenirea și combaterea traficului cu produse contrafăcute, effectuate de către polițiștii de la frontier giurgiuveni.

Produsele au fost depistate în data de 14.10.2020, în urma analizei de risc specifice, pe sensul de intrare în țară, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, au fost selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu ocazia verificărilor amănunțite efectuate, polițiștii de frontieră au descoperit în trei autocare, în compartimentele destinate bagajelor, mai multe colete de culoare neagră, ce conțineau cantitatea de 1.114 articole de vestimentație, 282 articole încălțăminte și 643 produse parfumerie, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de aproximativ 500.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 102, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Alexandra Buzică

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *