O COLIZIUNE ÎNTRE UN AUTOTURISM SI UN TIR ÎNCĂRCAT CU AZOTAT DE AMONIU A PUS ÎN PERICOL O ZONĂ DE MAI BINE DE TREI SUTE DE METRI

Se circula pe un singur sens pe DN 5, Giurgiu-Bucureşti  în dreptul localităţii Uzunu. Traficul rutier a fost blocat aproape două ore pe ambele sensuri, pe DN 5, Giurgiu-Bucureşti în urma coliziunii între un TIR încărcat cu azotat de amoniu şi un autoturism.

18 subofiţeri şi doi ofiţeri cu două autospeciale cu apă şi spumă, o autospecială de primă intervenţie şi comandă, o autocisternă, o unitate de descarcerare acţionează pe DN 5 Giurgiu-Bucureşti, în dreptul localităţii Uzunu, după ce un autoturism care se deplasa către capitală a intrat în coliziune cu un TIR încărcat cu azotat de amoniu.

 Zona a fost asigurată şi balizată pe o rază de trei sute de metri pentru reducerea riscului de explozie ca urmare a intrării în contact a azotatului de amoniu cu motorina din rezervorul TIR-ului scursă pe carosabil. După aproximativ două ore de la producerea accidentului, în urma căruia şoferul autoturismului, un bărbat din municipiul Giurgiu, a decedat, traficul a fost reluat pe un singur sens, cel înspre  Bucureşti.

Remorca cu azotat a fost dusă la Azochim  iar în prezent, în zonă nu mai există niciun pericol.

Camelia Sachetti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *