O noua captura de anabolizante in mai putin de o saptamana

Aproximativ 30.000 de comprimate ce conţineau o substanță anabolizantă, fara documente care sa dovedeasca acordul autoritatilor pentru transportul unor astfel de bunuri au fost descoperite de poliţiştii de frontieră giurgiuveni la punctul de trecere a frontierei. Transportul este al doi-lea de acest fel in mai putin de o saptamana . In urma cu doar cinci zile, tot un transportator de coletarie a fost prins la frontiera cu 1.700 de fiole ce contineau o substanta activa anabolizanta.

Un cetatean Bulgar care efectua un transport de coletărie din Bulgaria, pentru România a încercat să introducă ilegal în țară 30.000 de comprimate care conţineau o substanță anabolizantă, fără a deţine autorizaţiile necesare.
Polițiștii de frontieră au descoperit comprimatele în compartimentul de  marfă al autocamionului.
Substanta activa din aceste medicamente este un anabolizant cu grad mare de risc, pentru care conducatorul auto bulgar nu a putut prezenta autorizaţii emise de autorităţile competente pentru transportul unor astfel de bunuri.
Produsele farmaceutice, a căror valoare se ridică la suma de 23.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul autocamionului a fost sancționat contravențional.

Doua transporturi ilegale de anabolizante in mai putin de o saptamana
Reamintim ca in urma cu doar cateva zile, mai exact vineri, 9 noiembrie , polițiștii de frontiera giurgiuveni au descoperit în compartimentul de marfă al unui autocamion condus de un cetatean bulgar, o cutie cu peste 1.700 de fiole a caror substanta activa este  un anabolizant cu grad mare de risc, de asemenea fara autorizatii.

Ce sunt substantele anabolizante?
Steroizii anabolizanți și androgeni sunt hormoni sintetici, care sporesc capacitatea organismului de a produce țesut muscular.
Substantele  anabolizante sunt folosite in general de sportivi pentru marirea masei musculare si a obtinerii unor rezultate performante , neadmise insa in competitii si considerate substante de dopaj .  Administrate in mod incorect, acestea pot produce complicatii medicale foarte grave.

Camelia Sachetti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *