O nouă dezinformare a presei PSD-iste. Consiliul Județean face precizări

Având în vedere informațiile speculative și tendențioase publicate în data de 15 martie 2022, în articolul ”Giurgiuvenii se întreabă: Risipă cu banii din PNRR?! 80 de miliarde de lei vechi, pentru un (mic) monument de la Călugăreni.”, venim cu următoarele precizări și observații.
Prin proiectului integrat de valorificare turistică a monumentelor istorice, Consiliul Județean Giurgiu își propune reabilitarea și consolidarea ansamblului comemorativ Capela și Crucea lui Șerban Cantacuzino, reabilitarea și consolidarea ansamblului și Crucii lui Mihai Viteazul, construirea unui Muzeu în cadrul ansamblului comemorativ Capela și Crucea lui Șerban Cantacuzino.
Valoarea totală a acestui proiect este estimată la suma de 8.000.000 lei costuri care includ:
– Costuri aferente demolării construcțiilor anexe, costuri care includ și gestionarea corespunzătoare a deșeurilor rezultate.
– Costuri aferente construirii unui muzeu în cadrul ansamblului comemorativ.
– Costuri aferente consolidării Capelei.
– Costuri aferente restaurării Crucii.
– Costuri aferente refacerii ansamblului de promenadă.
– Costuri aferente restaurării crucii lui Mihai Viteazul.
– Costuri aferente proiectării, studiilor istorice, studiilor de teren, studiilor topografice și contractării de specialiști în monumente istorice, toate fiind obligatorii prin lege.
Prima etapă a acestui proiect are ca obiectiv ansamblul comemorativ Capela și Crucea lui Șerban Cantacuzino.
În vreme ce înțelegem preocuparea publicației pentru felul în care fondurile sunt cheltuite nu putem să nu observăm nota vădit tendențioasă în care situația a fost prezentată în articol depășindu-se chiar și limitele rezonabile ale unor speculații.
Este dezamăgitor la nivel de calitate editorială faptul că la 17 ani de la denominare publicația nu reușește să se adapteze zilelor noastre dar emite judecăți și face comparații care nu au legătură cu realitatea, fără măcar a solicita, în bunul spirit jurnalistic, informații sau puncte de vedere.
În această conjunctură ne vedem puși în postura de a recomanda călduros autorului, asigurând publicația de toată deschiderea noastră, să încerce să se limiteze la aria de expertiză pe care o deține, dacă deține vreuna, sau să ne contacteze pentru a-i oferi detalii sau clarificări care i-ar fi necesare pentru a nu-și dezinforma cititorii pe teme care-i sunt necunoscute.

Consiliul Județean Giurgiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *