O nouă suspiciune de îmbolnăvire la mistreţi, în zona localităţii Isvoarele-Giurgiu

Prezenţa virusului pestei porcine africane la un mistreţ găsit mort în această săptămână pe fondul de vânătoare din apropierea localităţii Prundu Judetul Giurgiu , a fost confirmată prin analize de laborator. In dimineata zilei de vineri 9 noiembrie a apărut o nouă suspiciune de îmbolnăvire la mistreţi, în zona localităţii Isvoarele.

Noi suspiciuni de îmbolnăvire la mistreţi a aparut in aceasta dimineata pe fondul de vânătoare de la Isvoarele. Directorul DSVSA Liviu Florescu, spune ca problele recoltate au fost trimise la laboratorul de diagnostic pentru bolile animalelor, de la Dâmboviţa, deoarece laboratorul din Bucureşti este asaltat.
“Tot apar noi cazuri de suspiciuni de îmbolnăvire cu virusul pestei porcine africane, au sosit rezultatele analizelor de laborator în cazul porcului mistreţ găsit mort la începutul săptămânii pe Fondul de vânătoare Diana din apropierea localităţii Prundu şi acestea confirmă existenţa virusului PPA. În această dimineaţă au fost semnalate noi suspiciuni de îmbolnăvire la mistreţi, chiar acum trimitem probele recoltate de la un porc mistreţ găsit mort pe fondul de vânătoare de la Isvoarele tot la laboratorul de diagnostic pentru bolile animalelor, de la Dâmboviţa, deoarece laboratorul din Bucureşti este asaltat”, a afirmat Liviu Florescu pentru Agerpres.

Ultimul caz de suspiciune de îmbolnăvire cu virusul PPA la porcii din gospodăriile populaţiei din localitatea Daia, semnalat la începutul săptămânii, a fost infirmat de rezultatele de laborator, insa , autorităţile au luat o serie de măsuri preventive.

De la apariţia primului focar de pestă porcină africană în judeţul Giurgiu, la data de 7 septembrie 2018, virusul PPA a fost  confirmat în şapte localităţi . In  cinci dintre acestea (Brăniştari, Călugăreni, Comana, Mihai Bravu şi Budeni) , au fost ucisi  ucişi toţi porcii deoarece au fost înregistrate îmbolnăviri în mai multe gospodării.

Camelia Sachetti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *