O singură școală din județul Giurgiu se află în risc seismic I. Elevii vor fi relocați

La cererea Ministerului Educației, Inspectoratele Școlare au transmis situația unităților de învățământ cu risc ridicat în caz de cutremur.

După centralizarea datelor, Ministerul Educației a publicat lista școlilor aflate în risc seismic I, adică cele care nu mai prezintă nicio siguranță pentru elevi și profesori.

Pe lista neagră, sau mai bine zis pe lista școlilor în care copiii își pun viața în pericol în fiecare zi se află și Școala Gimnazială Nr.1 Adunații Copăceni.

Desigur, mai sunt și alte unități școlare sau preșcolare în Giurgiu care nu sunt 100% sigure în caz de cutremur, însă doar școala din Adunații Copăceni este clasificată cu cel  mai ridicat risc.

Am solicitat Inspectoratului Școlar Giurgiu lista cu toate unitățile de învățământ raportate la minister ca având risc ridicat, dar dorim să știm și ce se va întâmpla cu elevii școlii din Adunații Copăceni?

În județul Giurgiu a fost identificată o unitate școlară care prezintă risc crescut în caz de cutremur, potrivit expertizărilor realizate. Este vorba de clădirea în care funcționează elevii ciclului primar de la Școala Gimnazială Nr. 1 Adunații Copăceni. Începând cu 27.02.2023, acești elevi vor fi relocați în clădirea destinată ciclului gimnazial. Programul unității școlare se va desfășura în două schimburi, după cum urmează:
Schimbul I – 08.00-12.00 ( pentru elevii ciclului primar)
– Schimbul II – 12.30- 18.30 ( pentru elevii ciclului gimnazial).” – ne-a declarat prof. Georgeta Stănescu – purt. de cuvânt ISJ Giurgiu

Potrivit ministrului Educației inspectoratele şcolare au termen până miercuri, 22 februarie, pentru a identifica, împreună cu autorităţile locale, soluţii de relocare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *