O zi din viata unui Om

….Chinuit de geniul sau creator , domnul Presedinte se trezeste asa cum o face de mai bine de un an , fix la ora 5.
Problemele judetului sunt multe , grele si nu accepta intarzieri .
Domnul Presedinte este leaderul echipei de lucru specializate in scrierea de proiecte pentru accesarea de fonduri structurale si de coeziune , echipa care a reusit in timp record sa atraga sume colosale si sa realizeze pentru cetatenii judetului Giurgiu obiective de prima si maxima necesitate .
Pana la ora 7.30 domnul Presedinte reuseste sa parcurga si sa-si insuseasca ,,Ghidul solicitantului” si ,,Fisa masurii” megaproiectului care inglobeaza complet Masterplanul judetean cu privire la introducerea unitara a retelelor de apa si de canalizare.
In fata institutiei pe care cu pricepere si onoare o conduce ,il asteapta portarul pe care il saluta cu o strangere cordiala de mana , moment in care domnul presedinte ii si strecoara o bancnota de 100 de lei , asa din pura bunatate .
Din parcare apare Petronela care n-apuca sa ceara nimic pentru ca domnul Presedinte ii pune in mana cardul personal si o trimite la piata cu rugamintea sa aduca totusi cardul cand va termina cumparaturile , spre seara .
Din biroul domnului presedinte se revarsa in surdina sunetul ,,Anotimpurilor” lui Vivaldi in interpretarea magistrala a lui Yehudi Menuhin .
Simpla prezenta a domnului Presedinte si muzica Vivaldiana creeaza o atmosfera propice lucrului in echipa , a punerii in aplicare a multitudinii de proiecte cu care domnul Presedinte ,,bombardeaza” judetul .
Obiectivitate in acordarea contractelor si noi angajari pe un singur principiu ,acela al meritocratiei , acestea sunt dezideratele domnului Presedinte , iar angajatii mai vechi , cei ,,dati pa brazda” executa fara cracnire . Cei noi sunt din acelasi aluat cu mentorul lor domnul Presedinte , adica geniali .
Intalnirile cu delegatiile oamenilor de afaceri straini , care au asaltat judetul nostru creeaza noi punti de legatura cu economiile vestice , iar premisele sunt excelente pentru giurgiuveni si nu numai pentru ei.
Cohorte de bucuresteni si de vecini bulgari vor veni sa lucreze in Giurgiu in multitudinea de firme mixte deschise cu largul aport al domnului Presedinte .
La intalnirile cu delegatiile straine domnul Presedinte nu foloseste niciodata translator pentru ca vorbeste fluent mai multe limbi de circulatie internationala , inclusiv idish .
Noaptea il gaseste pe domnul Presedinte tot la biroul de lucru .
A fost o zi grea , dar plina de realizari si de lansari de noi provocari .
Cu capul greu , dar cu sufletul plin de noi idei si de sperante , domnul Presedinte se hotarste sa mearga acasa .
La iesirea din institutie ii zambeste acelasi portar de-azi de dimineata caruia ii mai da o suta si-i inveseleste seara .
Petronela iese de dupa colt intzolita si satula , ii intinde domnului Presedinte cardul golit , iar acesta il accepta zambind cu bunatate si condescendenta .

Dom’ Presdinte . Ce Om !

-Ce pacat ca n-o sa mai fie mult !

Acesta nu este un pamflet , este un articol adaptat dupa un text preluat din ziarul ,,Scanteia” , numarul din 15 decembrie 1989 .

-Asa v-ar placea domnilor ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *