Oameni și vaci pe ”plaja” de la Gostinu

Anul trecut, în iulie, autoritățile din Giurgiu anunțau că vor măsuri de avertizare în zona de acces spre plaja Gostinu şi în perimetrele considerate periculoase, după ce un şofer a fost în pericol să cadă cu maşina în apele Dunării când drumul de pe malul fluviului, nedestinat circulaţiei publice, s-a surpat.

Ei bine, avertizările nu au funcționat, nici măcare cele care anunță că vestita plajă de la Gostinu este neamenajată, necontrolată sanitar, iar scăldatul este interzis.

Aici, deși nisipul este fin, sunt umbrele și șezlonguri mimând plajele de pe litoral, cei care vin aici să facă baie în Dunăre, pentru că este mai ieftin împart nisipul cu cirezi de vaci, gaze de eșapament, fum de la grătare și un amestec muzical infernal.

În apa în care se scaldă adulții și copiii, se spală cai, câini, vin animalele să se adape …un mediu total inadecvat pentru petrecerea timpului liber.

Totuși, weekend de weekend, plaja de la Gostinu freamătă de lume, giurgiuveni, bucureșteni, localnici, toți atrași de peisaj, de Dunăre și de numele creat: Al doilea litoral al României, plaja sălbatică de la malul românesc al Dunării, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *