Omagiu adus lui Eminescu la statuia din Alei

Astăzi, 15 iunie, se împlinesc 132 de la trecerea la cele veșnice a lui Mihai Eminescu.  Considerat de criticii literari poetul naţional al României, fiind supranumit „luceafărul poeziei româneşti”, dar şi cel mai important reprezentant al romantismului din literatura românească, Mihai Eminescu a fost omagiat și la Giurgiu, în parcul Alei, la statuia marelui poet.

Cenaclul Luceafărul a reunit la bustul potetului nepereche iubitori de poezie și cultură, dar și elevi ai școlilor nr. 4 din Giurgiu și Slobozia, care au depus flori la statuia lui Eminescu și au adus un frumos omagiu.

După depunerea florilor la statuia semnată de Corneliu Medrea, administratorul public al municipiului Giurgiu, Ionel Muscalu, a vorbit auditorului despre simbolul peren reprezentat de Eminescu, gânditor, filosof, jurnalist, prozator, nu doar poet, calitate consacrată, debutând cu versurile lui Marin Sorescu “ Şi pentru că toate acestea/ Trebuiau să poarte un nume/ Un singur nume/ Li s-a spus Eminescu.”(…) “Eminescu nu este doar un om, Eminescu este o stare pe care poți să o trăiești numai citindu-i opera, articolele contemporane nouă, chiar dacă au trecut 140 de ani de când le-a scris(…). Eminescu nu trebuie citit și omagiat doar pe 15 iunie și pe 15 ianuarie, Eminescu trebuie citit, recitit, recitat, cântat, trăit ”, a mai spus Ionel Muscalu.

Pe acorduri de chitară și vers eminescian, cei prezenți au fost invitați să admire expoziția cu tematică eminesciană și ulterior să participle la partea a doua a evenimentului, găzduită de Muzeul Județean Teohari Antonescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *