Omul bun și gazul….scump

,,Lemn bun lemn rău, aceeași cenusă, dar nu aceeași flacără.”
(Nicolae Iorga)

Îmi permit să-l parafrazez pe marele nostru înaintaș și-am să spun :
,,Gaz mai scump gaz mai ieftin, aceeași căldură, dar nu și-aceeași factură”.
O privire destul de sumară și-o scurtă analiză comparativă asupra cifrelor cuprinse în două facturi de gaze mi-au dezvăluit un lucru, și anume acela că plătim același produs(gazul pentru încălzit locuințele) la prețuri diferite.
M-am interesat și am aflat care e motivul.
Simplu.
Pe piața reglementată de catre diriguitori(Ministerul Energiei ),prețul gazelor este de 1.67 lei/m.c.
Pe piața liberă, prețul gazelor este de 2 lei/m.c.
Fiecare consumator de gaze a semnat un contract cu furnizorul acestui produs, dar furnizorul a avut grijă ca în contract să nu ofere decât opțiunea mai scumpă, cea cu 2 lei/m.c.
Am considerat că este de datoria mea să comunic concetățenilor mei că sunt păcăliți și am transmis și rezolvarea acestei situații printr-o postare pe facebook.
,,Trecerea de la tariful de 2 lei la cel de 1,67 lei se face în baza unei cereri pe care o veți depune la sediul furnizorului de gaz” și enumeram și documentele care trebuie să însoțească cererea(copie C.I. si serie contor).
Astăzi am fost atenționat de către foarte mulți concetățeni că primarul localității în care locuim s-a făcut purtător de cuvânt și de interese ale furnizorului de gaz și a transmis că cele constatate de mine (furtul la metru cub de gaz), reprezintă doar ,,niște speculații nefondate”
Mai mult, domnul primar citează dintr-un angajat al vânzătorului de gaze ca din clasici și ne anunță că de vrem gaze mai ieftine să venim să depunem cerere la primărie.
Întreb și eu, acu” :
-Ale cui interese le reprezentați dumneavoastră domnule primar, ale furnizorului de gaz, sau ale cetățenilor comunei pe care o conduceți ?

-Ce legatură are primăria Florești-Stoenești cu firma privată Premier Energy ?

-Dumneavoastră ce fel de contract aveți domnule primar, de doi lei, sau d-ăla ieftin ?

Constantin Dumitru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *