Oportunităţi de formare profesională în judeţele Giurgiu, Ialomiţa, Călăraşi, Teleorman şi Tulcea

Camera de Comert si Industrie a Romaniei, in parteneriat cu Camera de Comert, Industrie si Agricultura Ialomita si Asociatia de Dezvoltare EQ implementeaza proiectul „Oportunitati de dezvoltare locala prin antreprenoriat social sustenabil”, proiectul urmand a se desfasura pe o perioada de 36 de luni calendaristice, respectiv 02.10.2019 – 01.10.2022.

Obiectivul general al proiectului il constituie promovarea antreprenoriatului social, valorificarea oportunitatilor de dezvoltare locala si dezvoltarea cunostintelor si abilitatilor pentru un numar de 110 de persoane din Regiunea Sud Est (judetul Tulcea) si Regiunea Sud Muntenia (judetele Ialomita, Calarasi, Giurgiu si Teleorman), ceea ce va conduce la incurajarea antreprenoriatului solidar, a sprijinului si coeziunii sociale dar si a ocuparii in randul persoanelor apartinand grupurilor vulnerabile, prin sustinerea infiintarii a unui numar de  21 de intreprinderi sociale.

Obiectivele specifice propuse sunt:

  • OS_1 – Promovarea antreprenoriatului social si a oportunitatilor de dezvoltare al judetelor Ialomita, Calarasi, Giurgiu, Teleorman si Tulcea in domeniul economiei sociale, prin intermediul celor 10 de campanii de informare si diseminare, organizate in anul 1 de implementare, cu scopul de a starni motivaţia înfiinţării de întreprinderi sociale – ca răspuns la nevoile sociale şi economice cu care comunităţile locale se confrunta ca urmare a faptului ca alte sectoare ale economiei nu oferă soluţii. Se urmareste promovarea modelelor de buna practica de la nivel regional, national si european.
  • OS_2 – Dezvoltarea competentelor necesare antreprenorilor si managerilor de intreprindere sociale, pentru un numar de 110 de persoane, in cadrul celor 11 de sesiuni de formare organizate in judetele Il, Cl, Gr, Tr si Tl, ceea ce va avea ca efect incurajarea antreprenorialului social, implementarea cu succes a planurilor de afacere socială şi gestionarea eficientă a afacerilor sociale ce se vor crea. Se vor derula 6 gr Antreprenor economie sociala si 5 gr Manager intreprindere sociala.
*
  • OS_3 – Initierea si dezvoltarea durabila a 21 intreprinderi sociale inovative prin implementarea a 21 planuri de afaceri realizate si finantate prin proiect. Se vor genera 105 de locuri de munca.

Beneficiari directi: 110 persoane care pot participa la campanii de informare, formare profesionala, activitati de consiliere.

Pe componenta de formare profesionala, se vor derula două activitati:

Activitatea 1 – SPRIJIN PENTRU INFIINTAREA DE INTREPRINDERI SOCIALE/A1.3 Derularea programului de formare antreprenorială specifica, se propun urmatoarele programe de formare profesionala:

*
  1. Antreprenor economie sociala,
  • Manager intreprindere sociala, 

Partenerul 2 Asociatia de Dezvoltare EQ va derula in cele 5 judete urmatoarele programe de formare:

  1. Antreprenor economie sociala.

Perioada de implementare a A1.3 este Decembrie 2019 – Septembrie 2020.

Se vor organiza si derula 6 programe de formare „Antreprenor economie sociala”, acreditate ANC.

Coordonate: -10 participanti per grupa; -durata formare: 40 ore -numar zile formare: 5 zile -conditii de acces participanti: studii medii

Activitatea 1 – SPRIJIN PENTRU INFIINTAREA DE INTREPRINDERI SOCIALE/A1.4 Derularea de activitati de sprijin oferite in vederea infiintarii intreprinderilor sociale, se propun urmatoarele programe de formare profesionala:

  1. Inspector Resurse umane, Manager Marketing.

Perioada de implementare a A1.3 este Decembrie 2019 – Septembrie 2020.

Se vor organiza si derula de catre Partenerul 2 Asociatia de Dezvoltare EQ, 5 sesiuni de formare „Inspector Resurse umane”, acreditate ANC.

Coordonate: -10 participanti per grupa; -durata formare: 40 ore -numar zile formare: 5 zile -conditii de acces participanti: studii medii.

Beneficiile proiectului

In urma participarii la activitatile proiectului membrii grupului tinta vor avea urmatoarele beneficii gratuite:

  • participare la programe de informare, precum si de formare profesionala pentru un numar de 110 persoane;
  • infiintare a 21 de intreprinderi sociale si acordare de subventii / finantari nerabursabile in valoare de 100.00,00 euro, pe baza planurilor de afaceri selectate.

Mai multe amănunte despre acest proiect puteţi obţine de la reprezentanţii Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Giurgiu, Aleea CFR, tel: 0722 341 411.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *