Ordin de ”sus”- Jurnaliștii nu au voie la prezentarea bilanțului instituțiilor din cadrul MAI

Vineri, 03 februarie, IPJ Giurgiu va prezenta bilanțul activității pe anul 2022…cu ușile închise. Închise pentru presă, pentru sindicaliști și pentru toți cei care, probabil, nu ar trebui să cunoască niște treburi.

Este ordin de ”sus”, ca la prezentarea bilanțurilor instituțiilor din cadrul MAI să nu participe nimeni din-afară, ca nu cumva să se afle informații, care în mod normal sunt publice și au fost din totdeauna.

Vorbim de Poliție, Jandarmerie, ISU, Poliția de Frontieră și toate celelalte instuții ce aparțin de MAI care, în aceste zile, își vor prezenta rezultatele de anul trecut.

De ce atâta secretomanie?

Ne amintim, cel puțin noi jurnaliștii giurgiuvenii, cum în vremurile bune, transparența instituțională era pe primul loc. Bilanțurile se prezentau în locații publice, cu participarea primarului, prefectului, președintelui C.J., a șefilor de instituții și în special a mass mediei locale. 

Aflam, în detaliu, despre activitățile derulate în anul anterior, rezultatul acestora, dar și problemele întâmpinate, pentru o corectă informare a giurgiuvenilor.

Dacă aceste instituții nu se ”deschid” în fața presei, ce încredere să aibă populația, când nu există transparență și comunicare în cele mai importante momente?

Așteptăm din partea conducerilor acestor instituții să nu se mai ascundă în spatele ușilor închise și să militeze acolo ”sus”, de unde vin astfel de ordine din vremuri de mult apuse, pentru transparență totală, pentru conferințe de presă și pentru o informare continuă și corectă a celor care au nevoie zilnic de liniște și siguranță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *